22 Şubat 2010 Pazartesi

Independence Hall Gezisi -----> philly <-----

Bu sefer ki gezimiz, Philadelphia'nin tarihiyle ilgili...ilk anayasanin yapildigi bina, icerisi ve cevresi iste resimler...Merak edenler icin de bir kac bilgi copy pasteledim :)

















Philadelphia, Pennsylvania nin en buyuk sehridir. 1776 da 13 Ingiliz kolonisi delegesini Philadelphia da biraraya gelerek Amerika Birlesik Devletlerinin temellerini atmis ve bagimsizlik genelgesini "Declaration of Independence" yi imzalamislardir. Bu nedenle Philadelphia Birlesik Devletlerin gecici baskentligini de ustlenmistir. Delaware nehrinin kenarinda kurulu Philadelphia halki cok cesitli milletlerden olusmaktadir.


Independence Hall da 18.yuzyildan kalma iyi korunmus ve Amerikan tarihinde cok oneme sahip yapilar bulunmaktadir. Amerika bagimsizligini ilan ettigine calinan Liberty Bell de bu parkin ortasinda cemakenli bir bina icinde sergilenmektedir. Ayrica Second Bank of the US, Franklin Court, City Tavern, 18th Century Garden, National Museum of American Jewish Museum ve Atwater-Kent Museum de burada bulunmaktadir.
(Alinti yapilmistir)





5 yorum:

Berra Bayka dedi ki...

Amerikayı hep merak etmişimdir görmeyi hayal ettiğim ülkelerden biridir.. blogunuzda farklı kültürlerden paylaştıgınız bilgiler oldukça keyifle okunası ..

sevgiler..

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

Tesekkur ederim berracim...Bole dusunmene sevindim...Amirika iyi hos guzelde insanin yasadigi memleketi gibisi yok bence!Ve herkes avrupa'nin daha iyi oldugunu soyluyor.Bakalim orayada gitcez sanirim ordan da yorum aktaririm sevgiler...

Berra Bayka dedi ki...

evet kendi memleketi gibisi yok ama insan bazen uzaklaşmak farklı insanlar farklı kültürlerde tanımak istiyor ..böyle bi şansım olsaydı kaçırmazdım kesinlikle .. avrupa fotograflarınıda heycanla bekliyorum o zman :) gidemiyoruz bari gören gözden dinleyelim :)

Adsız dedi ki...

merhabalar,
ben de 1yıl sonra mezun oluyorum ve amerika'da yaşamayı dşünüyorum,açıkçası neresine gideceğim hakkında da hiç bi fikrim yok,fikir alışverişinde bulunmak isterim sizinle..

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

jasminny tabiki bildiklerimi paylasmak isterim...Ben sana mail atayim sorularin varsa sorabilirsin...