12 Mart 2010 Cuma

Amerika'da St.Patrick's Day























St.Patricks day her sene 17 martta irlandali super insanlarin ve irlandalilari super insan kabul edenlerin kutladiklari bayram. Butun gunu bol bol icirek, suursuzca dans ederek gecirirler. Her yeri yesile bururler. irlanda'nin ulusal simgesi olan yoncalarla donatirlar.

St patricks day ayni adi tasiyan irlandali din adamini anma amacli olarak irlanda da baslayan, irlanda'dan amerika'ya gocler sonucunda da bu ulkede de kutlanmaya baslayan bir bayramdir. aziz patrick, milattan sonra 370-390 yillari arasinda irlanda'da dogmustur.
16 yasinda kacirilir ve kole olarak kullanilmaya baslar, o sirada dini duygulari gelisir, akabinde bir gemiyle fransa'ya kacar. Sonunda memleketi irlanda'ya dondugunde artik bir misyoner'dir. irlanda'nin hristiyanliga gecmesinde en buyuk pay sahibi olmustur.
3 yaprakli yoncayi vaazlarinda cok kullanir, bu uc yapragin, baba , ogul ve kutsal ruhu temsil ettigini soylemektedir. Neden ozellikle bugun kutlandigini bilmedigim bu gun, 1737'de boston'daki irlandalilar tarafindan da kutlanmaya baslamistir. Dini ozelligi gitgide zayiflayan, yesil biralarla kutlanan bir gun olmustur.

Kaynak:Eksi Sozluk

Iste bugun yapilan, kutlamalardan resimler...
















4 yorum:

cecilia dedi ki...

çok eğlencelimiş, heryer yeşill o anı yaşayınca insan bidaha yeşil görmek istemez sanırım :)

eylul_enise dedi ki...

çok renkliymiş değişik

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

Ewet ceciliacim yesillikte boguluyorlar resmen,1 ay oncesinden basliyorlar birde, hicde bitmiyor gunleri biri biterse digeri bASLIYOR ;)

Thalescim, degisik tabi ama, bu rekleri 1 ay boyunca her yerde gorunce cok zevk vermiyor sanki insana...

Meyra dedi ki...

gözlüklü amcaya bittim yaa bunlar nasıl neşeli özgür insanlar böyle:))