28 Ocak 2010 Perşembe

Geziyoruzzz " Amish Farm" Daydik !!!

Bir Gezi Biter, Bir Gezi Baslar...







Evde duramadigimizdan, soguk havalarda gezmeye mahkum oluyoruz... Nasil bir gun secmisiz sormayin. Kar ayazi derler ya hani, gunes arada ciksa da hava sanki daha da sogur, aynen oyleydi.
Donduuuuk!

Neyse burada Lancaster'da yasayan bir topluluk var ve biraz garipler, soyle ki; teknolojiden uzak ve kendi cabalariyla yasiyorlar. (Resmen teknolojiye direniyorlar) Herseyi kendileri emek verip yapiyorlar. Mesala evlerini, yiyeceklerini, kiyafetlerini, ev esyalarini hepsi kendilerine ait. Evleri ciftligi andiriyor. Gecim kaynaklari ciftcilik. Araba kullanmiyorlar, cunku at arabalari var. Ve gezerken etrafta goruyorsunuz. Kiyafetleri kendilerine has, her rengin bir anlami var. Evli bekar gibi. Mesala bir bayan esini kaybedince, 1 sene siyah giyiniyormus ve yakin akrabalarida. Amisler toplulugu tabi ki elektrik de kullanmiyorlar. Sade bir hayat ve uzun suredir devam eden bir direnis.
Evdeki cocuklarin 16 yasina gelince 2 seneligine normal hayata gecip, arkadas edinme haklari var. Yani tercih yapiyorlar, ya geri donuyorlar ya da kaliyorlar! Ama % 98 geri donuyormus. Eee tabi kucuk yasta ogretmisler herseyi, tabi uymuyor onlara normal yasanti...Herseyi kendi yapan, etrafa aldirmayan bu toplumun nufus sayilari son yillarda artmis. Ne diyeyim takdir etmek lazim, bu zaman da bunca teknolojiye direnmek buyuk basari...







1 yorum:

Rrh dedi ki...

Uzun yıllardır merakla takip ediyorum bende Amisleri.Çok güzel olmuş yazında fotoğraflarında sevgili Çilekli Kız.Seni ve bloğunu bulduğma ne çok sevindim.Pc'im düzelsin alıcam seni hemen listeme.