KROK MÖSYÖ bir Fransız kahvaltılık aperatif çeşidi...Aslında bıraz da bızım, ^^ekmek balığı^^ dediğimiz kahvaltılık çeşidine benzıyor...Paris'te kaldımız ıkıncı gun, ben de denedım!
Sonuç süperdiiii...
Eğer sizde denemek isterseniz çok bilindik bir tarifi var.
Malzemeler:
- 8 dilim tost ekmegi
- 100 gram kaşar peyniri
- 60 gram dana jambon
- Tuz, karabiber
- muskat (bir baharat cesıdı)
- 1 çay bardağı
- 1 adet yumurta
1 dilim kaşar peyniri, 1 dilim jambon ve tekrar 1 dilim kaşar peyniri koyup diğer tost ekmekleri ile üzerlerini kapatın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Üzerine süt ve baharatları ilave edip çırpma teliyle çırpın. Daha sonra tost ekmeklerini bu yumurtalı karışıma bulayın ve kızgın yağda kızartın. Tostları ikiye üçgen şeklinde kesin. Üzerlerini kürdanla tutturduğunuz kiraz domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...
P.S. Ben jambon kullanmadan yaptım, sade oldu dılersenız bu şekılde de yapabilirsiniz...
6 yorum:
Ben bunu denerim, cok lezzetli görünüyor... Ellerinize saglik.
lezzetli görünüyor denemeliyim
afiyet şeker olsun
kartopu,umarım begenırsın...
nazpek,tesekkurler cnm denemek guzel sey..
mıne,tesekkurler cnm...
A aaaaa eşimin anneleri gelecek Aralık ayında . Onlara sabah kahvaltısında yapacağım. Nefis olacak. uaşasınnnn
Howdy intelligent points.. now why did not i consider those? Off topic slightly, is this page sample merely from an extraordinary set up or else do you employ a custom-made template. I exploit a webpage i’m searching for to enhance and well the visuals is likely one of the key things to complete on my list.
Yorum Gönder